Specialistsäljare till SGDS Gruppen

Stockholm
Ansök senast: 2022-05-29

Saint-Gobain är mitt uppe i en nysatsning på varumärket Altech och behöver stärka upp teamet med en relationsbyggande specialistsäljare till region Göteborg. Som specialistsäljare för Altech får du möjlighet att ta stort eget ansvar i en organisation med högt tempo där nya produkter lanseras med täta mellanrum. Du ingår i ett team med engagerade och drivna kollegor där alla i huvudsak arbetar med Altechs produkter.

Din roll

Som specialistsäljare hos SGDS Gruppen arbetar du aktivt för att få Altechs produkter föreskrivna i projekt och ramhandlingar. Du har kontinuerlig kundkontakt och bearbetar nya kontaktytor såsom VVS-konsulter, fastighetsägare, kommersiella hyresgäster, beställare och andra beslutsfattare inom branschen där du belyser fördelarna med att arbeta med Altechs produkter. I arbetsuppgifterna ingår även att vara behjälplig tillsammans med övrig säljorganisation i större affärer gällande Altechs sortiment. Vidare deltar du i produktutvecklingsprocessen genom att bidra med marknadsorienterad information.

Du sitter tillsammans med drivna medarbetare på kontoret i Bromma där närmsta teamet består av marknadschef i Bromma och en kollega i Kristianstad. Utöver det kommer du ha nära kontakt med bland annat övriga säljorganisationen, produktchefer och teknisk support.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Kartlägga kontakter att bearbeta.
  • Besöka VVS-konsulter och beställare för att få produkterna föreskrivna i projekt och ramhandlingar.
  • Vara behjälplig till säljorganisationen vid större projekt och supportera i rollen som specialist.
  • Bidra till SGDS Gruppens affärsnytta och goda rykte i branschen.

Din profil

Vi söker dig som har försäljningserfarenhet från VVS-branschen. Du är uppdaterad på det senaste och är van att bygga relationer med konsulter eller andra beslutsfattare inom branschen. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift samt är en vass administratör med förmåga att strukturera upp din dag.

Som person drivs du av mål, resultat och att bygga långsiktiga relationer. Säljcyklerna kan vara långa varför du bör vara optimistisk och lyhörd genom hela processen. Ytterligare egenskaper som kommer vara viktiga i denna roll är ett högt självdriv och en nyfikenhet att utveckla och förbättra Dahls kundrelationer. Då tillgänglighet är ett ledord på SGDS Gruppen ser vi att du som söker har ett flexibelt förhållningssätt och uppskattar ett tätt samarbete med både kollegor och kunder.

Om Altech och SGDS Gruppen

Altech är ett starkt varumärke inom den franska industrikoncernen Saint-Gobain och Sveriges ledande varumärke för tekniska installationer inom vs. Varumärket säljs via handelsbolaget Dahl som erbjuder sina drygt 40 000 proffskunder ett brett sortiment in i minsta detalj samt hög tillgänglighet via exemplarisk logistik, digital handel och ett åttiotal butiker runt om i landet.

Sortimentet inom Altech omfattar det mesta som krävs för en kvalitativ vs-installation och utvecklas kontinuerligt. Kvalitet, tillgänglighet och innovation är några ledord och tillsammans med avdelningen Global Brands utvecklas vi i nära kontakt med kunder inom installation och projektering.

Saint-Gobain Distribution Sverige omfattar bolagen Bevego, Dahl, Optimera, Kakelspecialisten och Konradssons Kakel med respektive dotterbolag. SGDS Gruppen är det svenska moderbolaget där Optimera och Dahl nu ingår. Successivt inkluderas de övriga bolagen som då bli divisionerna inom SGDS Gruppen för support bland annat inom: ekonomi, IT, HR, logistik och hållbarhet.

Tillsammans har vi Sveriges bredaste sortiment av produkter och tjänster inom området bygg och installation. Alla bolagen är alla specialister inom sina branscher och sätter en stor ära i att vara det. I bolagen finns ett stort engagemang, en gedigen bransch- och produktkompetens och mängder av starka kundrelationer.

Tillsammans har vi över 150 000 proffskunder, omsätter vi drygt 16 miljarder, har över 170 etableringar och är nästan 3 000 medarbetare. https://www.sgdsgruppen.se/

SGDS gruppen erbjuder

SGDS Gruppen är specialister i samverkan – det gör oss unika på svensk marknad. Vi strävar alltid efter att göra allt lite bättre. Våra medarbetare drivs av att skapa värde för våra kunder och var och en tillsammans strävar efter att upplevas som tillgängliga, tillförlitliga och kompetenta. Hos oss arbetar personer med varierad ålder och bakgrund som har kul tillsammans. Kulturen i teamet är prestigelös och dynamisk där alla bidrar med sin expertis, kompetens och stora engagemang. Att arbeta hos oss innebär variation och möjlighet att få vara en del av det stora bolagets trygghet och stabilitet samtidigt som du upplever effektiviteten och entreprenörsandan av det lilla bolaget. SGDS Gruppen är med sina återkommande utmärkelser av ”Årets karriärföretag” en attraktiv arbetsplats för medarbetare över hela landet.

Avslutningsvis

Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse. Placering Stockholm.

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med konsult- och rekryteringsföretaget Clevry. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta Clevry på telefonnummer 070-417 69 44.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!