Hållbarhetschef

Bromma
Ansök senast 2022-02-05

SGDS Gruppen satsar just nu brett på området hållbarhet och söker därför en hållbarhetschef, med placering på kontoret i Bromma. Du erbjuds varierande arbetsuppgifter och stora möjligheter att själv forma din roll och sätta din prägel på hur SGDS Gruppen arbetar med hållbarhet. Du har tät dialog med övriga nyckelfunktioner på SGDS Gruppen, bland annat logistik, inköp, sälj och HR. Som hållbarhetschef rapporterar du till koncernens VD.

Att arbeta för SGDS Gruppen innebär stor variation och möjlighet att få vara det stora bolagets trygghet och stabilitet samtidigt som du upplever effektiviteten och entreprenörsandan av det lilla bolaget.

I rollen som hållbarhetschef är du en viktig byggsten i SGDS Gruppens satsning på hållbarhet och miljö. Du kartlägger och tar fram strategier för hållbarhetsarbetet där du fokuserar på hållbarhets- och miljöfrågor kopplat till exempelvis logistik, fastigheter, uppvärmning och energi. Vidare initierar du och leder program såväl som individuella projekt inom området samt stöttar övriga organisationen i bland annat ISO-arbete och utbildning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda SGDS Gruppens hållbarhetsarbete och kartlägga miljöpåverkan.
  • Ta fram strategier och handlingsplaner för SGDS Gruppens hållbarhetsarbete.
  • Identifiera och driva program och projekt inom hållbarhet.
  • Driva transport- och logistikfrågor för ökad hållbarhet.
  • Stödja verksamheten och säkerställa hållbarhet i dessa uppdrag.
  • Stötta i ISO-arbete gällande miljö och hållbarhet.

För att lyckas i rollen som hållbarhetschef tror vi att du förutom en universitetsutbildning (kandidatexamen eller motsvarande) även har minst fem års erfarenhet av att forma och leda miljö- och hållbarhetsarbete. Detta är en operativ roll och därför ser vi gärna att du på egen hand initierat och lett projekt kopplat till området. Vidare behärskar du svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Självklart har du som söker ett brinnande intresse för hållbarhet och miljö. Då detta delvis är en självständig roll behöver du som söker ett starkt självledarskap och ett strukturerat arbetssätt, likväl som du är van att leda och stötta medarbetare på olika nivå i organisationen indirekt i hållbarhetsarbetet. Du är öppen och anpassningsbar och har lätt för att ta in samt identifiera nya perspektiv.

I denna rekryteringsprocess samarbetar SGDS Gruppen med konsult- och rekryteringsföretaget Clevry. Frågor om tjänsten eller om rekryteringsprocessen besvaras av rekryteringskonsult Johan Ljungberg på telefon 070 417 69 44. 


Rekryteringsprocessen

Vi på Clevry ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Det tar cirka 20 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Clevry kommer svaren gås igenom mer ingående.

Håll utkik i din inbox! Där finner du länk till frågeformuläret. 

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum som är 2022-02-05.